Chiftelute in sos de lamaie

Retete de Slabit
Retete Culinare

  CHIFTELUTE IN SOS DE LAMAIE
INGREDIENTE SI MOD DE PREPARARE:
Ingrediente ptr 6 portii 500 gr carne macinata de vita,1ceapa mare-rasa, 3-4 catei de usturoi, 1/4 pahar pesmet, 1ou, 1/2pahar patrunjel verde tocat, 2 linguri de ulei, sare,piper,putina nucsoara. Ptr sos: 1 ceapa mare tocata marunt, 2 catei de usturoi, 1/4 lingurita carcum(este o mirodenie orientala face sosul galben), 11/2pahar de supa de pasare(se poate face din praf de supa cu apa calda), suc de la 1/2 de lamaie, sare,piper la gust, la nevoie putin zahar. Mod de preparare: Intr-un bol amestecam carnea cu ceapa usturoiul zdrobit,patrunjelul,pesmetul,uleiul si oul si amestecam bine dupa care da-m la gust si cu mina amestecam bine carnea ca toate gusturile sa intre in ea.O lasam la rece 1 ora. Dupa aceia facem chiftelute potrivite si le prajim in ulei dar numai cit sa prinda putina crusta,nu sa fie gata. Cit chiftelutele se prajesc pregatim si sosul. Intr-o tigaie adinca punem 2linguri de ulei lasam sa se incalzeasca si punem ceapa si usturoiul sa se prajeasca putin sa fie aurie adaugam carcum,supa si lamaia si lasam ca sosul sa dea in clocot. Cind incepe sa fiarba se face focul mic si se pun chiftelele intr-un singur strat si le lasam sa fiarba 20 de minute pina sosul scade putin dar nu ramin fara sos.Se da la gust si daca e prea acru 1 lingurita de zahar schimba gustul .Se serveste cu mamaliguta calda.
Cauta in retete:   carne , pesmet , nucsoara , supa de pasare

Complexitate: redusa
Timp de preparare: 1 ora si 30 minute

  Comenteaza informatia
Nume: *
E-mail: *
Titlu: *
Comenteaza: *
Scrie codul: *
  Voteaza si trimite comentariul: *
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10





Chiftelute in sos de lamaie

copyright-footer

2009 - 2017 ReteteInternationale.ro