Retete Egiptene

Retete de Slabit
Retete Culinare
Retete Culinare InternationaleUltimele Retete Culinare InternationaleCele Mai Vizitate Retete Culinare InternationaleCele Mai Comentate Retete Culinare InternationaleCele Mai Votate Retete Culinare InternationaleAdauga Retete Culinare InternationaleComentarii Retete Culinare Internationale

Inapoi1 | 2Inainte

Bomboane cu curmale
Ingrediente: 9 curmale proaspete (se scot samburii), 100 g alune decojite, 1 lingurita de scortisoara macinata, 1 lingura de miere, 50 g migdale macinate. Mod de preparare: Puneti curmalele, alunele si scortisoara intr-un mixer sau robot de bucatarie si mixati pana cand sunt ...
1001 vizionari
Supa cu cus-cus
Ingrediente: Paste cus-cus, 2 l supa de pui sau vita, 1 lingura de unt, sare, piper. Mod de preparare: Se topeste untul intr-o oala, se adauga cus-cus, si se amesteca pana se inrosesc usor. Se adauga supa fierbinte si se lasa sa fiarba 15 minute la foc potrivit. Se mai lasa 10 ...
1229 vizionari
Melci cu cartofi egipteni
Ingrediente: 1 kg melci in cochilie, 500g cartofi egipteni sau cartofi albi mici, 3 linguri unt de arahide, 75ml lapte dulce, 1 lamaie, sos de soia, 1 lingurita zahar, 100g unt, 1 legatura de patrunjel, 3 catei de usturoi, mustar cu boabe, sare, piper, Mod de preparare: Melcii ...
1163 vizionari
Kishk
Ingrediente: 3 catei de usturoi taiati marunt, 3 linguri faina, 3 cepe medii tocate, 1 l supa de pasare, 450g iaurt gros, 50g unt, 2 linguri ulei (pentru prajit ceapa). Mod de preparare: Se prajeste ceapa intr-o tigaie mica in ulei pana devine usor maronie. Separat, intr-o oala ...
1447 vizionari
Fatush
Ingrediente: 1 lingurita de sare, 1 lingurita de piper (optional), o lingura de sumak (un praf rosiatic acrisor care se gaseste la magazinele orientalei), o jumatate de cescuta de frunze de menta proaspete, o legatura de patrunjel, cimbru verde proaspat (optional), o jumatate de ...
1814 vizionari
File arabesc
Ingrediente: 1 kg file pui, 1/4 kg cascaval, 200gr masline, pesmet. Mod de preparare: Se iau de pe pieptul de pasare bucatile de carne taiate in lungime, fleici, si se introduce in interiorul fiecarei fleici putin cascaval si masline, taiate bucati, dupa care se ruleaza inr-o ...
1500 vizionari
Fatteh cu pui
Ingrediente: piept de pui bucatele, paine arabeasca (lipie), ulei de susan, 500gr iaurt, usturoi(praf), boia de ardei iute, condimente pentru pui, lamaie, 2-3 linguri ulei de masline. Mod de preparare: Bucatelele de pui se fierb in apa cu condimente (piper, foi de dafin, boia, ...
1915 vizionari
Orez fiert dupa reteta egipteana
Ingrediente: 255gr orez, apa, 2 lingurite Vegeta, 25gr unt sau margarina. Mod de preparare: Se fierbe apa cu Vegeta. Se spala orezul si se lasa sa se scurga bine. Se incinge untul/ margarina intr-o cratita si pune 1/5 din orez. Se amesteca pina se rumeneste usor. Se pune restul ...
1640 vizionari
Sos de mango
Ingrediente: 1 mango, 2 ardei iuti. Mod de preparare: Se curata un mango si se toaca. Se toaca 2 ardei iuti. Se amesteca si se pune sare dupa gust. Se serveste cu orez salbatic si pui. ...
1039 vizionari
Makluba
Ingrediente: carne de pui, cartofi, vinete, conopida, orez, ceapa. Mod de preparare: Se pune la fiert carnea de pui si cand apa incepe sa fiarba se taie o ceapa solzi si se pune in oala; se lasa sa fiarba pana puiul este moale. Separat se taie cartofii rondele la fel si vinetele ...
1914 vizionari

Inapoi1 | 2Inainte

Retete grecesti


Retete Egiptene va propune sa o provocare culinara prin prepararea mancarurilor egiptene. Aceste preparate culinare egiptene aduc in casa dvs o savoare specifica bucatariei egiptene

copyright-footer

2009 - 2017 ReteteInternationale.ro