Fish and chips (Peste cu cartofi prajiti)

Retete de Slabit
Retete Culinare

  FISH AND CHIPS (PESTE CU CARTOFI PRAJITI)
INGREDIENTE SI MOD DE PREPARARE:
Ingrediente: ulei de floarea soarelui, 4 fileuri de cod sau de platica (a 175g fiecare), 225g faina, sare, piper, 300ml bere rece de la frigider, 6-8 cartofi mari. Sos tartar: 200g maioneza, 2 linguri capere, scurse din conserva si taiate marunt, 3 linguri castraveciori murati, tocati marunt, 1 ceapa mica tocata, zeama de la 1 lamaie, 3 linguri patrunjel tocat marunt, sare, piper. Mod de preparare: Se curata cartofii si se taie felii, se spala si se zvanta cu un servet de bucatarie. Se condimenteaza fileurile de peste cu sare si piper, se tamponeaza usor cu faina, pentru a permite aluatului sa se lipeasca de peste. Se cerne faina intr-un vas, se adauga un varf de cutit de sare si se toarna berea treptat, amestecand bine cu telul, pana se obtine un aluat potrivit de gros; daca este prea gros, mai adaugati putina bere. Se trec fielurile de peste prin aluat (trebuie acoperite bine si uniform) si se prajesc in ulei incins cca 8-10 minute. Se scot din tigaie, se scurg, se pun intr-o tava tapetata cu hartie pergament si se pastreaza la cald in cuptorul usor incalzit. Separat, se prajesc cartofii in ulei incins, se scurg de grasime, se presara cu sare si se servesc alaturi de peste, sos tartar si intr-o nota cat mai autentica cu paine si unt. Sosul tartar: se amesteca toate ingredientele si se serveste sosul imediat sau se pastreaza la frigider.
Cauta in retete:   ulei , faina , sare , bere , maioneza

Complexitate: redusa
Timp de preparare: 30 minute

  Comenteaza informatia
Nume: *
E-mail: *
Titlu: *
Comenteaza: *
Scrie codul: *
  Voteaza si trimite comentariul: *
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10





Fish and chips (Peste cu cartofi prajiti)

copyright-footer

2009 - 2017 ReteteInternationale.ro