Frigarui de miel bulgaresti

Retete de Slabit
Retete Culinare

  FRIGARUI DE MIEL BULGARESTI
INGREDIENTE SI MOD DE PREPARARE:
Ingrediente: 700 g carne slaba de miel, taiata bucati, 12 cepe mici, intregi, 2 ardei grasi verzi, curatati de seminte si taiati in 12 bucati, 12 rosii mici, intregi, 12 ciupercute mici, intregi, 1 lamaie sucul, 120 ml vin rosu, 1 ceapa tocata marunt, 4 linguri ulei de masline, 1 lingurita salvie uscata, 1 lingurita rozmarin uscat, sare, piper negru proaspat macinat, fire de rozmarin, pentru ornat, feliute de lamaie pentru servit, orez fiert ca garnitura, paine cu coaja crocanta. Mod de preparare: Se combina intr-un castron sucul de lamaie, vinul rosu, ceapa, uleiul de masline, verdeturile uscate, sare si piper. Se adauga bucatile de carne, se amesteca bine, se acopera castronul si se lasa carnea la marinat cateva ore (cel mai bine peste noapte), amestecand ocazional, pentru ca bucatile sa se imbibe uniform cu marinata. Se scoate casteonul din frigider cu 30 de minute inainte de a gati carnea. Bucatile de miel se infig pe 6 frigari, alternandu-le cu ceapa, ardei gras, rosii si ciupercute. Se frig pe gratar, sau sub grill-ul incins din cuptor, timp de 10-15 minute, intorcandu-le o data. Se umezesc din cand in cand cu marinata ramasa in castron, ca sa nu se usuce cat timp se frig. Se servesc frigaruile pe un strat de orez fiert, presarate cu rozmarin si acompaniate de feliute de lamaie si de paine cu coaja crocanta.
Cauta in retete:   ardei grasi , ciupercute mici , carne slaba de miel , lamaie

Complexitate: medie
Timp de preparare: 1 h

  Comenteaza informatia
Nume: *
E-mail: *
Titlu: *
Comenteaza: *
Scrie codul: *
  Voteaza si trimite comentariul: *
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10





Frigarui de miel bulgaresti

copyright-footer

2009 - 2017 ReteteInternationale.ro