Legume inabusite in stil bulgaresc

Retete de Slabit
Retete Culinare

  LEGUME INABUSITE IN STIL BULGARESC
INGREDIENTE SI MOD DE PREPARARE:
Ingrediente: Pentru 2 portii: 10 ciuperci champignon, un ardei gras rosu, o ceapa rosie mare, 10 masline, 4 rosii mici sau 2 rosii mari, un dovlecel, un morcov, ulei de masline, cascaval (optional), vin alb (optional), unt, sare, piper, busuioc. Mod de preparare: Reteta se prepara la tigaie cu capac sau wok. Ardeiul se taie felii subtiri, pe lungime; ceapa se taie rondele, care nu trebuie desfacute; morcovul trebuie taiat felii sau fasii subtiri, iar dovleacul feliute. Se poate adauga si vanata, taiata tot felii, dar aceasta se face mai greu si ar fi recomandat sa fie fiarta inainte. Ciupercile nu se taie. Rosiile mici se pun intregi, fara a fi crestate sau decojite. Daca folositi rosii mari, taiati-le in felii groase (cca 2 cm). Toate legumele se pun in tigaia incinsa si unsa cu ulei de masline. Se adauga jumatate de pahar mic de vin alb (cam 4-5 linguri), sarea, piperul si busuiocul. Ciupercile se pun fara codite, cu palaria in jos, astfel incat sa puteti pune un varf de cutit de unt in fiecare gaura (de dimensiunea unei unghii). Se va acumula un sos delicios care nu trebuie varsat. Restul legumelor trebuie intoarse in momentul in care s-au prajit pe o parte. Cand sunt aproape gata, se adauga un pumn de cascaval ras si se mai lasa capacul un minut. Se serveste cald.
Cauta in retete:   ciuperci champignon , masline , cascaval , busuioc

Complexitate: redusa
Timp de preparare: 20 minute

  Comenteaza informatia
Nume: *
E-mail: *
Titlu: *
Comenteaza: *
Scrie codul: *
  Voteaza si trimite comentariul: *
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10





Legume inabusite in stil bulgaresc

copyright-footer

2009 - 2017 ReteteInternationale.ro