Prajitura cu nuca Jerbou

Retete de Slabit
Retete Culinare

  PRAJITURA CU NUCA JERBOU
INGREDIENTE SI MOD DE PREPARARE:
Ingrediente: Coca (pentru 3 foi): 600 g faina, 3 galbenusuri, 200 g margarina sau 150 g untura (4 linguri untura), un cub de drojdie, 2 linguri de zahar, 100 ml lapte. Umplutura: 500 g nuca, 8 linguri de zahar, esenta de rom, 3 albusuri, un plic de zahar vanilat, gem. Glazura: 2 linguri de cacao, 8 linguri zahar praf, 2 linguri de ulei, o lingura de apa fiarta. Mod de preparare: Se face o maia din cubul de drojdie, o lingura de zahar, laptele si o lingura de faina, care se lasa la dospit la loc caldut, apoi se pune peste faina. Galbenusurile se bat spuma, se pun peste faina, apoi se pune si untura, apoi se framanta un aluat potrivit de tare. Se imparte in trei parti egale, pentru trei foi. Umplutura de nuca: se bat spuma tare cele 3 albusuri, se adauga zaharul, apoi nuca macinata, zaharul vanilat si esenta de rom. Se amesteca cu grija. Se imparte in doua parti. Se ia o tava si se tapeteaza cu ulei si faina, apoi se pune prima foaie, gem si umplutura de nuca. Se intinde a doua foaie peste care se pune iar gem si apoi umputura de nuca. Deasupra se pune cea de-a treia foaie. Se lasa pe aragaz cca. o jumatate de ora, la loc cald (cu aragazul pornit). Se coace cca. 20 min la foc tare, apoi la foc mic, pina este gata, inca cca. 40 min. Cand s-a racit complet prajitura, se pune pe deasupra glazura rece.
Cauta in retete:   margarina , untura , esenta de rom , gem

Complexitate: medie
Timp de preparare: 2 ore

  Comenteaza informatia
Nume: *
E-mail: *
Titlu: *
Comenteaza: *
Scrie codul: *
  Voteaza si trimite comentariul: *
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10



Anunturi Gratuite   |   Vanzari auto   |   Imobiliare   |   Anunturi Gratuite  |  Anunturi  |  Anunturi, Vanzari auto

Prajitura cu nuca Jerbou
Administrare
web design by © ClausDesign
  Toate drepturile transferate catre Starlight LTD, Amsterdam, Weesperstraat, Holland

copyright-footer

2009 - 2014 ReteteInternationale.ro