Tort de ciocolata Expecilly Dark

Retete de Slabit
Retete Culinare

  TORT DE CIOCOLATA EXPECILLY DARK
INGREDIENTE SI MOD DE PREPARARE:
Ingrediente: pentru blat: 2 cesti zahar, 1 3/4 cesti faina, 3/4 ceasca cacao Dark, 1 1/2 lingurita praf de copt, 1 1/2 lingurita amoniu pt prajituri, 1 lingurita sare, 2 oua, 1 ceasca lapte, 1/2 ceasca ulei, 2 lingurite esenta vanilie, 1 ceasca apa fierbinte. pentru glazura:1/2 ceasca unt, 2/3 ceasca cacao3 cesti lapte praf, 1/3 ceasca lapte, 1 lingurita esenta vanilie, 1 lungurita esenta de portocala, 1 praf de ardei iute caynne. Se incalzeste cuptorul la 180 de grade. Se ung si se tapeteaza cu faina doua forme rotunde de 22-23 cm. Se amesteca zaharul,faina,amoniul stins in zeama de lamaie, praful de copt si sarea intr-un vas. se adauga ouale, laptele, uleiul si esenta de vanilie. Se amesteca cu mixerul la viteza medie 2-3 minute apoi se adauga apa fierbinte si se mai amesteca 30-60 de secunde. Se toarna amestecul in cele doua tavi. Se coace 30 - 35 minute si se lasa la racit, se poate face verificare blatului daca este copt intepandu-l cu un bat de frigaruie si daca nu ramane pe bat aluat atunci acesta este copt. Glazura: Se amesteca untul topit cu cacaoa. Se alernteaza laptele praf cu laptele si se amesteca. Se adauga lapte daca mai este nevoie. se adauga esenta de vanilie, estenta de portocala si un pic de praf de ardei iute cayenne. Cu aceasta se va gazura fiecare blat iar la sfarsit se vor pune unul peste celalat.
Cauta in retete:   zahar , faina , prajituri , vanilie , glazura

Complexitate: nespecificat
Timp de preparare: Nespecificat

  Comenteaza informatia
Nume: *
E-mail: *
Titlu: *
Comenteaza: *
Scrie codul: *
  Voteaza si trimite comentariul: *
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10





Tort de ciocolata Expecilly Dark

copyright-footer

2009 - 2017 ReteteInternationale.ro