Tort englez de ciocolata

Retete de Slabit
Retete Culinare

  TORT ENGLEZ DE CIOCOLATA
INGREDIENTE SI MOD DE PREPARARE:
Ingrediente: Aluat: 300g faina, 150g unt, 150g ciocolata fulgi, 80g alune tocate, 80g zahar, 2 oua, un galbenus, un zahar vanilat. Crema: 2 foi gelatina, 125ml lapte, un galbenus, o lingura rom, un praf de budinca, 100g ciocolata, 250g smantana, 80g zahar. Umplutura: 300g cirese din compot, 3 linguri amidon, 5 linguri gem zmeura. Sirop: 3 linguri apa, 2 linguri rom, o lingura zahar pudra. Mod de preparare: Pentru aluat se amesteca foarte bine ingredientele si se imparte coca in 3 parti. Se coc 3 foi. Se amesteca ingredientele pentru sirop si se insiropeaza cele 3 foi reci. Pentru crema se amesteca laptele,budinca praf, galbenusele si zaharul pe aburi. Se pune gelatina la muiat si se incorporeaza in crema. Cand s-a racit se amesteca cu ciocolata si romul. Frisca se bate si se amesteca si ea in crema. 120ml suc din compot se amesteca cu amidonul si se da in fiert. Se pun ciresele si se lasa sa se ingroasa. Doua dintre cele 3 foi se ung cu gem de zmeura. Pe prima foaie se pune jumatate din cantitatea de cirese, 1/2 din crema. Se pune foaia 2 si se repeta. Tortul se imbraca cu glazura de ciocolata si se da 3 ore la rece.
Cauta in retete:   faina , unt , ciocolata , alune , lapte

Complexitate: ridicata
Timp de preparare: 2 h 30 minute

  Trimite opinia ta !     Total 1 comentarii     Vezi comentariile
Nume: *
E-mail: *
Titlu: *
Comenteaza: *
Scrie codul: *
  Voteaza si trimite comentariul: *
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Nota 10.00

Obtinuta din 1 voturi.





Tort englez de ciocolata

copyright-footer

2009 - 2017 ReteteInternationale.ro